עו״ד אלינור ברגר | משרד עורכי דין וגישור | ראשון לציון | תחומי התמחות
top of page
עו״ד אלינור ברגר - משרד עורכי דין וגישור

תחומי התמחות

צוואות וירושות
עו״ד אלינור ברגר - משרד עורכי דין וגישור

צוואות וירושות

 

בהתאם לחוק הירושה, ישנה חלוקה ברורה כאשר אדם לא מכין צוואה טרם מותו, החוק אומר כי אם אדם לא עושה את הצוואה, רכושו מתחלק בין יורשיו. מיהם אותם יורשים? בן זוג וצאצאים זוהי הפרבולה הראשונה, אם כמובן אלו אינם, אזי החוק גם אומר מי נכנס בנעליהם.

 

צוואה על פי דין יכולה להיעשות בכמה דרכים: אדם העושה אותה קרוי המצווה והוא כמובן רשאי לכתוב בה ככל העולה על רוחו מלבד בסייגים מסויימים וחריגים לדוגמא אין אדם יכול לכתוב בצוואתו משהו הנוגד את תקנת הציבור. אזי המצווה יכול לכתוב את צוואתו בכתב ידו, צוואה בעדים, צוואה בפני רשות או צוואת שכיב מרע היינו צוואה כשהאדם עושה כשהוא עומד למות או לפחות חושב כך.

 

דרך המלך היא עשיית צוואה בפני עורך דין הבקיא בתום דיני המשפחה והצוואות בפרט. עורך דין שכזה ידע לחזות מהלכים עתידיים וכיצד יוכל המצווה להימנע מהם.

ייצוג וליווי בתהליכי גירושין
עו״ד אלינור ברגר - משרד עורכי דין וגישור

ייצוג וליווי בתהליכי גירושין

 

ייצוג וליווי תהליכי גירושין הינם תהליכים מורכבים, לא פשוט תמיד להחליט להתגרש ולא פשוט להתחיל בהליך שבמקרים רבים הוא הליך ארוך, מתיש ושוחק. אך כאשר מתחילים הליך שכזה צריך לדעת ולבחור את האדם שיהיה לצידך, עורך הדין שלך. עו"ד בעל ניסיון, שיידע לתת לך כוח, שייטה בך ביטחון, החל מרגע הגשת בקשה ליישוב סכסוך, נרקמת ביניכם מערכת יחסים וכמו כל מערכת יחסים זו מושטטת על אמון.

 

כאשר התיק הולך לכיוון בית המשפט ו/או בית הדין הרבני הייצוג המשפטי הוא בהחלט לא רק החלק הארי בסיפור. החלק הגדול יהיה בליווי של האדם משלב בו הוא פנה אל עורך הדין ועד לשלב הסופי של סיום פרק הנישואין והגעה להסכמות או לפס"ד. ליווי שכזה יכול להימשך גם שנים, ליווי מצד עורך הדין הינו ליווי שבועי ואף יומיומי החל מעניינים פשוטים ביותר כמו קבלת הסכמה מהצד השני שמערים קשיים ועד למקרים סבוכים ביותר על כן, ישנה חשיבות עילאית בבחירתו של עורך דין מנוסה ובעל מיומנות כמו גם בעל זמינות ויכולת הכלה.

גישור משפחתי
עו״ד אלינור ברגר - משרד עורכי דין וגישור

גישור משפחתי

 

גישור משפחתי הוא הליך מובנה בו בני זוג אשר החליטו להתגרש בוחרים בעוד הם מבינים שהם רוצים ומעוניינים להגיע להסכם מהר, בהליך זול לעומת האלטרנטיבה, ובהליך בו האמוציות לא משתלטות על כל היגיון בריא. הליך שכזה כולל מספר פגישות עם שני הצדדים ועם כל צד בנפרד עד להגעה להסכמות. לאחר מכן מכינים הסכם גירושין ומאשרים אותו בבית משפט.

 

נכון שישנה אימרה ידועה כי חשוב לדעת עם מי להתחתן? אזי בהחלט שווה לדעת גם להתגרש נכון שכן הגירושים לא מעלימים לכם את בן הזוג מהחיים, אזי בהליך של גישור משפחתי גם נוודא שתיהיה תקשורת בין הצדדים, ייתקיים שיר וכל צד יזכה לביטוי לרצונות ולאינטרסים שלו. הליך שכזה יכול גם לקחת חודש וחצי לכל היותר מבחינת הזמנים והכל תלוי בבני הזוג.

עו״ד אלינור ברגר - משרד עורכי דין וגישור
עו״ד אלינור ברגר - משרד עורכי דין וגישור

אפוטרופסות

אפוטרופסות

בהתאם לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות האפוטרופוסים הטבעיים של ילדים הינם ההורים שלהם. 

 

אם כן, מדוע המונח הזה מתייחס גם למבוגרים?

 

תביעת אפוטרופסות מוגשת לבית המשפט לענייני משפחה כאשר האדם הבוגר הינו מוגדר כ"חסוי", היינו אינו יכול לקבל החלטות על גופו, בריאותו או רכושו. אם מפאת גילו, מצבו הקוגנטיבי או כל סיבה אחרת.

במצב זה כדי לקבל "אפוטרופסות יש לגשת אל בית המשפט לענייני משפחה ולנמק מדוע אנו מבקשים את האפוטרופסות. על פי רוב מדובר בילדים של אותו אדם שאינו יכול לדאוג לעצמו. אם יש הסכמה בין הילדים ובית המשפט יראה כי כוונותיהם כנות ושקופות, יכול ויתיר זאת ללא דיון באולם בית המשפט. אך, לרוב, בית המשפט יבקש כי יתייצבו בפניו אותו ילדים בכדי לבחון את הדברים.

במקרה בו אין הסכמה בין הצדדים הרוצים אפוטרופסות, בית המשפט ייקבע דיון באולם בית המשפט.

יש להבין כי במצב ובו לא תהיה תמימות דעים בין הילדים לדוגמא, בית המשפט עלול לתת את האפוטרופסות לגורם חיצוני וזהו דבר שאינו רצוי.

ייפוי כח מתמשך
עו״ד אלינור ברגר - משרד עורכי דין וגישור

ייפוי כח מתמשך

ייפוי כוח מתמשך הינו אפשרות שנכנסה בשנים האחרונות. ביחד איתה עומדות צוואה ואפוטרופסות וייפוי כוח מתמשך הוא בעצם החלופה השלישית מה זה אומר? שמי שהכין צוואה לא צריך גם ייפוי כוח מתמשך. אם כן מה הוא בעצם ייפוי כוח מתמשך?

 

ייפוי כוח מתמשך הוא בעצם מסמך שעורך עו''ד שהוסמך לכך מטעם משרד המשפטים, עו''ד מכין מסמך בשם הממנה, מי שרוצה את ייפוי הכוח והוא בעצם נותן הוראות מה יקרה לאחר שהוא לא יוכל לקבל החלטות בעצמו, בין אם החלטות רכושיות או אישיות. הממנה ממנה בעצם מיופה כוח מטעמו אשר בו הוא נותן את אמונו שהוא, המיופה כוח יחליט במקומו החלטות. מסמך ייפוי כוח מתמשך אינו רק מסמך משפטי סטנדרטי, אלא הוא אוגד בתוכו מסכת שלמה בה עו"ד בודק, מוודא, נפגש ואפילו חוקר כדי לוודא מה הכי נכון לממנה.

ייעוץ זוגי
עו״ד אלינור ברגר - משרד עורכי דין וגישור

ייעוץ זוגי

 

בני זוג נישואים וגם כאלה שעדיין לא התחתנו ניתקלים בקשיים ומהמורות, ייעוץ זוגי מאפשר לבני הזוג, לדבר על הבעיות שלהם באווירה ניטראלית, לא ביקורתית, מכילה ועטפת.

 

קשיי תקשורת נפוצים היום עד מאוד, וייעוץ זוגי מאפשר הבנה כי זוגיות מיטבית יכולה להתקיים גם במצבי דחק וקושי. הליך של ייעוץ זוגי הינו הליך שבו מעמיקים בבעיה ומחפשים ביחד את הפתרון לה.

 

ייעוץ זוגי יכול להתקיים גם עם אחד מבני הזוג מתוך הבנה שדי בשינוי שיבצבץ על פני השטח כדי לגרום לשאר המציאות להשתנות.

אימון אישי ו NLP
עו״ד אלינור ברגר - משרד עורכי דין וגישור

אימון אישי ו-NLP

 

אימון אישי דוגל בכך שכל התשובות נמצאות בנו, המאמן רק מאיר בזרקור על דרך המתאמן שלפעמים היא מתכסה באבק, המאמין מאיר בפנס ונותן למתאמן את היכולת להבין כי יש בו את כל הפוטנציאל להגשים את חלומותיו.

 

בהליך אימון האישי, המתאמן מציב לו מטרות וחותר עליהם במהלך התהליך האימוני. בתהליך זה ישנם רבדים רבים אשר עוברים עליהם החל ממטרות והצבת יעדים, חלומות, אמונות, פרדיגמות, הנחות יסוד ועוד.

 

המתאמן לומד להכיר בערך עצמו וביכולתו להשיג את כל שהוא רוצה! בהליך האימון האישי משולבים כלים מעולם ה- NLP, מעולם הייעוץ הזוגי וכן מעולמות ההתפתחות השונים. כי כל אדם יכול לחיות בחלום שהוא יוצר!

 

הסכמי ממון
עו״ד אלינור ברגר - משרד עורכי דין וגישור

הסכמי ממון

יש לנו במדינת ישראל את חוק יחסי ממון וחוק זה חל על כל הזוגות המתחתנים והמתגרשים. 

החוק אומר כי בפרידה בעצם של הזוג כל הרכוש שיש ברשותם מתחלקים שווה בשווה באופן כללי. מדוע אם כך לעשות הסכם ממון? עם יש לנו חוק שקובע שבני הזוג יתחלקו חצי חצי אז בשביל מה?

אם גבר הגיע למערכת הנישואים עם דירה ועוד מספר נכסים, יכול וירצה לומר בהסכם שכזה שאם ייפרדו השניים הדירה +הנכסים יוחרגו מהחלוקה של חצי חצי. ומדוע? עקב כך והוא צברם לפני הנישואים. 

 

אם אישה הגיעה למערכת הנישואים עם ממון רב ונכסים הלוא יהיה זה בסיר שהיא תרצה להחריגם מהמשטר הרכושי.

מדוע בעצם לעשות הסכם ממון? 

 

בכדי שתהיה לנו הסכמה מפורשת מבחינה ראייתית שאותו בן זוג או בת זוג ידעו שאותו רכוש הינו חריג לחוק הקובע חצי חצי!

הסכמים לידועים בציבור
עו״ד אלינור ברגר - משרד עורכי דין וגישור

הסכמים לידועים בציבור

 

ידועים בציבור הינם בני זוג שבחרו שלא להינשא או שאינם יכולים להינשא ממספר סיבות. ישנם פעמים שידועים בציבור הינם זוגות בפרק ב' שלהם וזאת לאחר שיש להם ילדים מנישואין קודמים. ומדוע בכלל לערוך הסכם שכזה?

 

מבחינה משפטית נעשו שינויים מרחיקי לכת מלפני מספר שנים: כבר לא נבדקות נסיבות כמו משק בית משותף או מה אומרים השכנים וידועים בציבור גם יכולים להיחשב זוג שלא גר ביחד או שגר תקופה של מספר חודשים סםורים, ובספורים הכוונה לפחות מחודשיים.

 

בני זוג למשל שמצויים בפרק ב' רצוי שישכילו ויעשו הסכם לידועים בציבור אשר יאמר בדיוק, ללא כחל וסרק מה קורה בהתקיים תנאים מסויימים לדוגמא באם בני הזוג גרים בדירה של אחת מהם, מה ההשלכות מבחינת זכויות האחר בדירה, או לדוגמא כאשר ישנם ילדים מנישואים קודמים ישכילו אלו לעשות כל אחד צוואה שמא לא יקרה מצב שבו אחד יילך לבית עולמו וכל הילדים יתחלקו ברכושו, אם לא כך רצה.

 

הסכם לידועים בציבור מכיל את נסיבותיו של כל זוג ואפילו ישנו פרק המדבר מה קורה במצב של פרידה, בכדי להימנע ממצב של אי נעימות, הכל כתוב בהסכם. 

הסכמי הורות משותפת
עו״ד אלינור ברגר - משרד עורכי דין וגישור

הסכמי הורות משותפת

 

בימינו, התא המשפחתי כבר לא מה שנחשב פעם- אמא, אבא וילד. כיום, יש המון סוגי משפחות אשר חיים ומתפקדים כמשפחות רגילות ומודרניות לחלוטין, גם אם הם לא נחשבים למשפחה "נורמלית" במובן המקובל.

יתרה מכך, לצורך הדיון, לא מדובר אפילו בלהט״בים. גם אישה וגבר שאינם נמצאים בזוגיות משותפת או נפרדת, יכולים להביא ילד משותף, מבלי להיכנס למערכת יחסים, ולגדל אותו בדרך משותפת מבלי להיות קשורים אחד לשני, או אפילו לחלוק תחומי עניין, משק בית וכדומה.

אנו עדים ליותר ויותר סיפורים על אנשים שהחליטו לחבור יחדיו על מנת להביא ילד משותף לעולם. אלה יכולים להיות זוג חברים, מכרים, או אפילו 2 אנשים שאין ביניהם שום קשר מוקדם, ומה שהביא לחיבור שלהם הוא הרצון בילד.

הדרך הכי טובה והכי בטוחה לעשות את ההליך הזה מבחינה משפטית, הינה עריכת הסכם של הורות משותפת, אפילו טרם הכניסה להריון. הסכם שכזה, בכוחו למנוע בעיות עתידיות, ולהעמיד דברים על דיוקם כבר מההתחלה, תוך כדי הסכמה משותפת והדדית של שני הצדדים.

בהסכם יהיו מפורטים הדברים הבאים בין היתר: זמני שהות עם הילד, מזונות, החלטות חשובות לגבי גידולו, דרכי טיפול במחלוקות במידה ויתעוררו וכו'. ככל שההסכם יותר מפורט כך קטן הסיכון להתעוררות של בעיות וסכסוכים בהמשך.

 

ההסכם הינו חלק חשוב במערכת של הורות משותפת, אולם, בכל החלטה של ביהמ"ש, יתחשב הוא קודם בטובתו של הילד.

bottom of page